LG

 

Kirano zamenske LG baterije za laptop su napravljene od Li-Ion ćelija visokog kvaliteta, pružaju maksmalno trajanje i maksimalne performanse.U listi kodova možete pronaći odgovarajuće kompatibilne kodove za svaku bateriju. Zamenske Kirano LG baterije za laptop dostupne na lageru za sve online porudžbine ili naš posetite direktno sa laptopom i probajte bateriju na licu mesta.

LG baterije za laptop u zavisnosti od modela, možete se opredeliti za standardne ili pojačane. Standardna LG baterija za laptop ima kapacitet 4400mAh, dok pojačane Kirano LG baterije za laptop pružaju veću autonomiju i obezbeđuju produžen rad.

LG-IMG-1

Baterije za LG laptop :

Kirano baterije za LG laptopove imaju životni vek od 300 - 500 cilklusa punjenja i pražnjenja.  Poželjno je da se za punjenje LG laptop baterija koriste odgovarajući laptop punjač.

Veliki izbor baterija za LG laptop, različitih kapaciteta u zavisnosti od potrebe.

 

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da iz laptop baterije izvučete maksimum, a da vam ona pri tom potraje što duže.

- Litijum jonskim baterijama nije potrebno formatiranje. Novu bateriju za laptop dovoljno je jednom do kraja isprazniti i napuniti do kraja, čime se inicijalizuje ugrađena elektronika u njoj.

- Potpuno pražnjenje i punjenje ponovite na svakih nekoliko meseci korišćenja ili otprilike na svakih 30 potpunih ciklusa punjenja i pražnjenja radi ponovne kalibracije elektronike koja pokazuje preostali kapacitet. U suprotnom može doći do toga da operativni sistem dobija netačne podatke i tako da pokazuje potpuno pogrešno ispražnjenost baterije....

- Izbegavajte pražnjenje baterije do kraja jer joj to skraćuje radni vek. Litijum-jonske baterije mnogo bolje podnose više delimičnih punjenja i pražnjenja nego jedno potpuno.

- Laptop baterije nikad ne držite na vrućim mestima, na suncu, u vrućem automobilu i slično.Ako bateriju ne koristite najbolje je da je čuvate na hladnom mestu i ispražnjenu na 40% kapaciteta. Nipošto ne bacajte bateriju za laptop u vatru jer može doći do eksplozije.

- Ako duže vreme napajate računar preko punjača, naročito kad su velike vrućine, bilo bi dobro da izvadite laptop bateriju da se ne bi grejala. Takođe, pri napajanju računara iz baterije trudite se da računar postavite tako da ne ometate protok vazduha za hlađenje. Možda je najbolje da kupite postolje za laptop, čime se dobija bolja cirkulacija vazduha, bolje hlađenje laptop baterije i samog laptopa.

- Održavajte kontakte na bateriji i računaru čistim. Loš kontakt na pozitivnom i negativnom terminalu izazvaće preterano zagrevanje. Ako se to desi na pomoćnim priključcima, računar moze da dobije pogrešne podatke o stanju baterije, što će izazvati pogrešan prikaz preostalog kapaciteta, nepotpuno pražnjenje i punjenje i druge neželjene efekte.

 

KIRANO-LOGO