DELL

 

Uvek ste u pokretu? Živimo u vremenu u kome računari zauzimaju veliki deo našeg svakodnevnog života, a laptop računari nam omogućavaju da budemo povezani sa svetom u svakom trenutku i mestu bilo društveno ili poslovno. Ali za to vam je potrebna baterija koja će vam omogućiti pouzdanost u svakom trenutku. Više ne morate brinuti da će se Vaša baterija iznenadno isprazniti u toku rada! Kirano baterije koriste kvalitetne Lithium-Ion ćelije koje obezbeđuju stabilan rad i dugotrajnu efikasnost. Kapacitet Kirano baterija za Dell je u rangu sa baterijama originalnih prozvođača i pružaju optimalne performanse kako bi ste na najbolji način iskoristile mogućnosti Vašeg laptop računara.

Kako izabrati pravu bateriju?

Ukoliko Vaše potrebe zahtevaju dugotrajno korišćenje računara provedenog van domašaja utičnice za struju, sigurno bi bilo korisno da vam se pored standardne originalne baterije nađe pojačana baterija većeg kapaciteta. Pojačana baterija za Dell laptop je vrlo često fizički teža i veća zbog povećanog broja ćelija ugrađenih u bateriju, tako da jedan deo uvek ostaje van gabarita laptopa (iza ili ispod kućišta). Prednosti ove baterije, pored očiglednog većeg kapaciteta jeste da zbog isturenosti baterije laptop biva nagnut pod uglom što pomaže boljem protoku vazduha ispod laptopa u smislu hlađenja, a može se reći i da vam pruža prijatniji osećaj I preglednost prilikom kucanja na tastaturi.

DELL-IMG-croped-2

 

Za punjenje baterije za laptop Dell, koristite samo kvalitetne atestirane Kirano punjače koji imaju odgovarajući stabilan izlazni napon. Za punjenje Kirano baterije za laptop Dell, nikako ne koristite jeftine univerzalne punjače jer lako može doći do oštećenja baterije ili neke druge komponente u Vašem laptop računaru.Kirano baterije i punjači su proizvedeni od visoko kvalitetne i pouzdane elektronike što gotovo u potpunosti eliminiše mogućnost dolaska do bilo kakvih kvarova a to potvrđuje naše dugogodišnje iskustvo, garancija i zadovoljne mušterije.

 

Sledi nekoliko saveta kako da produžite život same baterije.

DELL-IMG-3

 

- Uprkos verovanju velikog broja ljudi, litijum jonskim baterijama nije potrebno formiranje nakon kupovine. Originalne Kirano baterije za Dell računare nikako ne treba prazniti do samog minimuma već blagovremeno nakon obaveštenja na Windows-u za 7-10% baterije obavezno priključite laptop na punjač.

- Baterija koja se ne koristi ne sme biti 100% napunjena, punjenje ponovite na svakih nekoliko meseci korišćenja. U suprotnom može doći do toga da operativni sistem dobija netačne podatke i tako pokazuje potpuno pogrešnu ispraznjenost baterije.

- Izbegavajte pražnjenje baterije do kraja jer joj to skraćuje radni vek.

- Baterije nikad ne držite na vrućim mestima, na suncu, u vrućem automobilu i slično. Ako bateriju ne koristite najbolje je da je čuvate na hladnom mestu i ispražnjenu na 40% kapaciteta.

- Nipošto ne bacajte bateriju u vatru jer može doći do eksplozije.

- Ako duže vreme napajate računar preko punjača, naročito kada su velike vrućine bilo bi dobro da izvadite bateriju da se ne bi grejala.

- Takodje, pri napajanju računara iz baterije trudite se da računar postavite tako da ne ometate protok vazduha za hlađenje.

- Održavajte kontakte na bateriji i računaru čistim. Loš kontakt na pozitivnom i negativnom  terminalu izazvaće preterano zagrevanje. Ako se to desi na pomoćnim priključcima, računar može da dobije pogrešne podatke o stanju baterije, što će izazvati pogrešan prikaz preostalog kapaciteta, nepotpuno pražnjenje i punjenje i druge neželjene efekte.

 

KIRANO-LOGO