Baterija za hoverboard

Baterije za HoverBoard

Baterija za Hoverboard i njeno korišćenje:


Većina roditelja koja je kupila svojoj deci Hoverboard nije dovoljno edukovana o samom načinu korišćenja i održavanju baterija i punjača za hoverboard. Važno je znati da hoverboard ne smete voziti u malim prostorijama, sobama, hodnicima ili terasama. Razlog je da nagli pokreti u malim prostorijama mogu da oštete elektroniku ili ćelije baterije. Hoverboard se vozi na otvorenom i idealno ravnom terenu bez naglih pokreta i iskakanja.
Baterije uvek možete dopunjavati i idealno je da ih dopunite pre nego što planirate da krenete u vožnju. Prekid punjenja takođe ne utiče na sam rad baterije.
Problem može nastati samo ukoliko baterije stalno držite na punjaču.
Idealni uslovi su da po završetku vožnje bateriju punite oko 30 minuta i tako ostavite da stoji. Sledeći put kada želite da se vozite taj dan baterije napunite potpuno i onda krenete u vožnju. Na pauzi ih možete dopuniti, voziti ponovo i ukoliko ne potrošite bateriju možete odložiti hoverboard do narednih dana kada ćete opet pre vožnje taj dan potpuno napuniti baterije.
Originalni punjači po završetku punjenja prekidaju dotok struje i baterija prestaje sa punjenjem. Indikator na punjaču prikazuje crvenu lampicu tokom punjenja i zelenu lampicu po završetku punjenja. Poželjno je isključiti punjač po završetku punjenja.

Koliko dugo baterija za hoverboard može da traje?

Baterije za HoverBoard

Vožnja sa hoverboard-om može da traje od 1sat do 4sata. U proseku od 13km do 24km. Na ovo utiče težina vozača i teren po kojem se vozimo. Veličina točka 6.5 inča, 8 inča, 8.5 inča ili 10 inča ne utiče na daljinu koju možete preći sa vašim hoverboard-om.
Baterija kao glavni izvor energije za vaš hoverboard ima oko 500 punjenja. Praktično 300 punjenja u punom kapacitetu i još 200 punjenja sa smanjenim kapacitetom. Praktično ukoliko hoverboard vozite tri puta nedeljno 500/3x4 nedelje približno 41.6 meseci ili 3.47 godina. Prilično inpresivno za jednu Litijumsku bateriju. Naravno ukoliko se pridržavate gore pomenutog načina korišćenja.

Dublja analiza baterije i bezbednosti kupovine:


Baterija za Hoverboard se sastoji od 20 ćelija-baterija i elektronike koja ravnomerno puni svaku ćeliju. Kvalitet u velikoj meri zavisi od proizvođača. Cena i garancija proizvođača su ključni faktor za izbor kvaliteta.
Svet Baterija d.o.o. je ponudio dve varijante gotovu Kinesku bateriju i preporučenu samostalno sklopljenu bateriju u našem servisu koja garantuje veći kapacitet, kvalitet izrade i sigurnost.
Kopije ovih baterija možete naći u gotovo svim prodavnicama igračaka. Nestručni i nedovoljno edukovani prodavci nemaju dovoljno iskustva i bukvalno će vam prodati ono kako piše na bateriji. Naravno moramo biti svesni i proveriti ko je uvoznik ovih baterija ili ko je izvršio kontrolu kvaliteta u Srbiji. Što je po zakonu i obavezno da stoji ukoliko ove baterije kupujete zasebno. Bezbednost nema cenu, kontrola ovih baterija je obavezna zbog sve češćih požara uzrokovani lošim baterijama.

 

Baterije za HoverBoard