ASUS

 

Svet Baterija nudi veliki izbor standardnih i pojačanih, baterija za laptop Asus. Zamenske, baterije za Asus laptop, predstavljaju pravi odnos cena i kvaliteta i pružaju maksimalne performanse. Uvek je preporuka uzeti bateriju većeg kapaciteta jer omogućava dužu autonomiju.

 

Asus baterije:

Pronađite odgovarajući model Asus baterije kao i punjač.  Zamenske Kirano Asus baterije predstavljaju pravo rešenje ukoliko Vam je bitna autonomija baterije kako bi sigurno i bezbedno odradili posao. Kirano Asus baterije su Li-Ion baterije koje imaju životni vek od 300 - 500 ciklusa punjenja i pražnjenja. Potrebno je pridržavati se određenih pravila kada su u pitanju litijum jonske Asus baterije: ne izlažite ih visokim temperaturama, ne koristite univerzalne punjače za punjenje...

Ono što je bitna stavka kod kupovine nove zamenske Asus baterije to je proces kalibracije koji mora da se odradi kako bi se uspostavilo pravilno isčitavanje statusa baterije.

Baterija za Asus laptop:

Baterija za Asus laptop 100% odgovara proizvođačkoj specifikaciji, kompatibilne su po svim karakteristikama: autonomiji, kvalitetu.. Baterija Kirano za Asus laptop, predstavlja optimalni odnos cena i kvalitet. Baterija za Asus laptop, ispuniće Vaša očekivanja u pogledu autonomije i pouzdanosti u radu.

ASUS-IMG-1

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da iz laptop baterije izvučete maksimum, a da vam ona pri tom potraje što duže.

- Litijum jonskim baterijama nije potrebno formatiranje. Novu bateriju za laptop dovoljno je jednom do kraja isprazniti i napuniti do kraja, čime se inicijalizuje ugrađena elektronika u njoj.

- Potpuno pražnjenje i punjenje ponovite na svakih nekoliko meseci korišćenja ili otprilike na svakih 30 potpunih ciklusa punjenja i pražnjenja radi ponovne kalibracije elektronike koja pokazuje preostali kapacitet. U suprotnom može doći do toga da operativni sistem dobija netačne podatke i tako da pokazuje potpuno pogrešno ispražnjenost baterije....

- Izbegavajte pražnjenje baterije do kraja jer joj to skraćuje radni vek. Litijum-jonske baterije mnogo bolje podnose više delimičnih punjenja i pražnjenja nego jedno potpuno.

- Laptop baterije nikad ne držite na vrućim mestima, na suncu,u vrućem automobilu i slično.Ako bateriju ne koristite najbolje je da je čuvate na hladnom mestu i ispražnjenu na 40% kapaciteta. Nipošto ne bacajte bateriju za laptop u vatru jer može doći do eksplozije.

- Ako duže vreme napajate računar preko punjača, naročito kad su velike vrućine, bilo bi dobro da izvadite laptop bateriju da se ne bi grejala. Takođe, pri napajanju računara iz baterije trudite se da računar postavite tako da ne ometate protok vazduha za hlađenje. Možda je najbolje da kupite postolje za laptop, čime se dobija bolja cirkulacija vazduha, bolje hlađenje laptop baterije i samog laptopa.

- Održavajte kontakte na bateriji i računaru čistim. Loš kontakt na pozitivnom i negativnom terminalu izazvaće preterano zagrevanje. Ako se to desi na pomoćnim priključcima, računar može da dobije pogrešne podatke o stanju baterije, što će izazvati pogrešan prikaz preostalog kapaciteta, nepotpuno pražnjenje i punjenje i druge neželjene efekte.

KIRANO-LOGO